BA4 niet-elektrisch geschoolden

"Gewaarschuwde personen" mogen bepaalde werkzaamheden in de omgeving van elektrische installaties verrichten. Dit zijn personen die de nodige richtlijnen ontvangen hebben in verband met de gevaren en de correcte werkwijze van de uit te voeren taken. Het gaat hier bijvoorbeeld om het vervangen van lampen, opnieuw inschakelen van thermische beveiligingen, ...

DOELGROEP

Werknemers die ofwel voldoende onderricht werd betreffende de elektrische risico's bij het werken in de nabijheid van elektrische installaties die onder spanning staan, ofwel bewaakt wordt door een werknemer die BA5 opgeleid werd.

PROGRAMMA

 • centraal staan die werkzaamheden die in alle veiligheid kunnen uitgevoerd worden door de elektricien industriĆ«le elektriciteit
 • risicofactoren bij het werken aan elektrische installaties
 • reglementering en regels van goed vakmanschap
 • definities en begrippen
 • isolatie in verband met bescherming tegen elektrische schokken
 • transformatoren
 • belangrijke uitwendige invloeden (IP)
 • principes van bescherming tegen elektrische schokken
 • beschermingsmaatregelen tegen elektrische schokken bij rechtstreekse aanraking
 • specifieke installaties of toestellen
 • algemene voorschriften na te leven door personen
 • risico-analyses

PRAKTISCH

Uren: 8u30 tot 16u30

Locatie: Confederatie Bouw Limburg, Wetenschapspark 33, 3590 Diepenbeek

PRIJS

Leden betalen 235 euro, niet-leden 305 euro. Prijzen zijn exclusief btw. We aanvaarden betalingen via de KMO portefeuille.

INSCHRIJVEN

Wenst u meerder personen tegelijkertijd in te schrijven voor deze opleiding? Vraag het meervoudig inschrijvingsformulier aan lore.bollen@confederatiebouw.be.

Opgepast, het aantal plaatsen zijn beperkt !! Bij onvoldoende inschrijvingen kan een sessie geannuleerd worden.

SUBSIDIES

Tussenkomst voor arbeiders PC124

Constructiv komt tussen in de opleidingskost en de loonkost voor arbeiders. Bij inschrijving vraagt Confederatie Bouw de tussenkomst voor u aan bij Constructiv, u hoeft zelf niets te ondernemen.

Tussenkomst tijdens de werkuren

Tussenkomst buiten de werkuren:

Winteropleidingen

Tussen 1 december en 31 maart kan u voor uw arbeiders PC 124 beroep doen op het voordelig winteropleidingssysteem. Dit systeem houdt in dat uw werknemers werkloos worden gesteld wegens slecht weer (ongeacht de weersomstandigheden). Als werkgever hoeft u zo geen loonkosten te betalen en de arbeider ontvangt naast de werkloosheidsuitkering nog een opleidingspremie van Constructiv.


Als opleidingsaanbieder en adviesverstrekker bezit Confederatie Bouw Limburg een erkenning voor de KMO-portefeuille. In de vernieuwde KMO-portefeuille is er een onderscheid volgens de grootte van de onderneming. De aanvraag moet uiterlijk 14 dagen na de start van de opleiding ingediend worden via www.kmo-portefeuille.be. Enkel de eenheidsprijs komt in aanmerking voor betaling via KMO-portefeuille, dus niet via de BTW. Ons erkenningsnummer DV.O 109625.

Kalender

Bekijk onze kalender en blijf op de hoogte van interessante evenementen en opleidingen. 

juli

z m d w d v z
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31