Vakbekwaamheid: rij- en rusttijden

De vakbekwaamheid is een aanvulling aan het rijbewijs die verplicht is voor alle professionele bestuurders met een rijbewijs van de categoriegroepen C en D. Zij moet bovenop het rijbewijs worden gehaald en de houder moet voor de verlenging ervan om de 5 jaar een nascholing volgen. Het bewijs van vakbekwaamheid wordt op het rijbewijs aangeduid met de code 95 bij de betrokken categorieën. De vakbekwaamheid heeft een beperkte geldigheid van vijf jaar . Deze geldigheidsperiode kan dezelfde zijn als de medische selectie van groep 2, maar dat is niet noodzakelijk het geval. Mensen die hun vakbekwaamheid wensen te verlengen moeten een permanente opleiding volgen onder de vorm van modules en voor een totale duur van 35 uren in een erkend centrum.

De wegcode verandert regelmatig. In deze opleiding krijgt de chauffeur een opfrissing van de wegcode en worden de belangrijkste nieuwigheden toegelicht met specifieke aandacht voor de beroepssituatie van de bouwchauffeur. Via interactieve oefeningen sensibiliseren we de chauffeur om professioneel deel te nemen aan het verkeer. De te verwachten resultaten zijn minder verkeersovertredingen en boetes en minder kosten door een verkeerd ingevuld Europees aanrijdingsformulier.

PRAKTISCH

Uren: 8u00 tot 16u00

Locatie: Ham

Kostprijs: leden €195, niet-leden €240

SUBSIDIES

subsidies

KMO PORTEFEUILLE 

Als opleidingsaanbieder en adviesverstrekker bezit Confederatie Bouw Limburg een erkenning voor de KMO-portefeuille. In de vernieuwde KMO-portefeuille is er een onderscheid volgens de grootte van de onderneming. Kleine ondernemingen krijgen een maximale jaarlijkse totaalsubsidie van 10.000 euro, het steunpercentage bedraagt 40%. Middelgrote ondernemingen kunnen jaarlijks maximaal 15.000 euro via de KMO-portefeuille. De aanvraag moet uiterlijk 14 dagen na de start van de opleiding ingediend worden via www.kmo-portefeuille.be. Enkel de eenheidsprijs komt in aanmerking voor betaling via KMO-portefeuille, dus niet via de BTW. Ons erkenningsnummer DV.O 109625.

 

INSCHRIJVEN

U kan enkel inschrijven via onderstaand formulier. Wenst u meerder personen tegelijkertijd in te schrijven voor deze opleiding? Download het meervoudig inschrijvigsformulier en bezorg het aan lore.bollen@confederatiebouw.be

Opgepast, het aantal plaatsen zijn beperkt !!

Bij onvoldoende inschrijvingen kan een sessie geannuleerd worden.

Kalender

Bekijk onze kalender en blijf op de hoogte van interessante evenementen en opleidingen. 

juni

z m d w d v z
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30